Na upravo završenom festivalu MAPS, koji se po 25. put održao u Despotovcu, predstava „Karolina Nojber“, u izvedbi Pozorišta „Castellum“ iz Kostolca, dobila je četiri od ukupno šest nagrada.

Nataša Rokvić, Fuad Tabučić i Nina Stanković

Predstava „Karolina Nojber“, Nebojše Romčevića, u režiji Fuada Tabučića, nakon sedam i po meseci pauze, odigrana je na ovogodišnjem MAPS-u u Despotovcu i još jednom dokazala da, ljubav prema pozorištu i želja da se da se ta ljubav prenese i na publiku, jači su od „nove normalnosti“ u kojoj živimo.

Pozorištu „Castellum“ iz Kostolca pripale su nagrade za najbolju predstavu po oceni žirija, po oceni publike, glavnu žensku i epizodnu žensku ulogu. Nagrađene su Nataša Rokvić, za ulogu Karoline Nojber i Nina Stanković, za ulogu Margarete Hofman.

Nagradu za glavnu mušku ulogu dobio je Marko Bogdanović, za ulogu Brika u predstavi “Ah, zaboga, stišajte se, mister Drink”, u režiji Dragana Nikolića Jordana, Dramskog studija „Maska“ iz Starog Sela, dok je nagradu za epizodnu mušku ulogu dobio…za ulogu u predstavi Ivana Panića, u režiji Vladana Cvetkovića, u izvođenju Gradskog pozorišta „Moravište“ iz Ćuprije.

U čast nagrađenih, domaćini „Teatar Resava“, izveli su predstavu „Pojava postaje masovna“, autora Vojislava Simića, u režiji Saše B. Latinovića.

Autor: RTV Biser