U ponedeljak 21. februara Gradska opština Kostolac kreće sa jednim od najvažnijih kapitalnih zahvata na teritoriji opštine, a to je uklanjanje nadvožnjaka – auto mosta, objavljeno je na sajtu Gradske opštine Kostolac.

Foto: Gradska opština Kostolsc

Sam most je zatvoren za saobraćaj u maju 2018. godine i četiri godine predstavlja jedan veliki problem što se tiče bezbednosti samog saobraćaja.

“Zahvaljujući Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije koji su prepoznali ovaj problem, kreću u rešavanju istog i od ponedeljka krećemo sa skidanjem mosta. Krajnji rok samih radova je 30 dana, a nakon toga na gradu Požarevcu i Gradskoj opštini Kostolac je da krenemo u kompletnu izgradnju izmene plana detaljne regulacije, izgradnji jedne moderne saobraćajnice, projekta i na kraju da taj projekat realizujemo u izgradnju same saobraćajnice.”, rekao je predsednik Serdžo Krstanoski.

Posao izvođenja radova, odnosno uklanjanja nadvožnjaka ministaratvo je preuzelo na sebe. Nakon obavljanja demontaže, budžet Gradske opštine Kostolac prihodovaće od prodaje konstrukcije, a iznos će biti umanjen za troškove uklanjanja.