Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, na platou ispred sportske hale u Kostolcu održana je trka solidarnosti pod sloganom „Da svet poplavi i svi budemo zdravi“.

Foto: facebook.com/CZKKostolac

Manifestacija je održana po peti put u našem gradu, ovog puta uz poštovanje mera predostrožnosti usled sprečavanja širenja virusa COVID-19. Akciju je organizovao Centar za kulturu „Kostolac“ u saradnji sa Maraton timom iz Požarevca a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac. Svojim prisustvom, Trku solidarnosti podržali su, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac Darko Grubetić, načelnica uprave Gradske opštine Kostolac Ana Tišma, članice Veća Gradske opštine Kostolac Milica Jović i Marijana Božić koja je zvanično otvorila manifestaciju i zahvalila se učesnicima na pruženoj podršci obolelim osobama.

Cilj organizovanja trke solidarnosti je širenje svesti o dijabetesu, ali i podizanje svesti javnosti o značaju fizičke aktivnosti.. Zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su došli da podrže ovu akciju i da zajedničim snagama skrenemo pažnju na jednu tešku bolest kao što je dijabetes.

Izvor: CZKKostolac