Povodom obeležavanja Dana škole 15. maja, svečano je otvorena fotokopirnica Učeničke zadruge „Teslin dom“.

Foto: facebook.com/tehnicka.skola.kostolac

Presecanjem vrpce od strane dr Gorana Nestorovića direktora škole, Milene Cerovšek, predsednice skupštine i privremenog organa Gradske opštine Kostolac i Zorana Stojanovića direktora učeničke zadruge puštena je u rad ova uslužna delatnost.

Pored usluge fotokopiranja u ponudi je i usluga narezivanja ključeva, a ujedno ova prostorija je i blagajna za izdavanje fiskalnih računa auto servisa i metalskih radova zadruge.

rad ovih delatnosti predviđeno je direktno uključivanje učenika zadrugara radi sticanja preduzetničkih veština ali zbog epidemije COVID 19 biće angažovani samo u radu na daljinu.

Glavni cilj puštanja u rad fotokopirnice za usluge trećim licima je pomoć maturantima u izradi i štampanju maturskih i završnih razreda. Maturanti sa odličnim uspehom imaće mogućnost da odštampaju i koriče svoje primerke radova bez naknade materijalnih troškova, dok svi ostali mogu da to učine po jako povoljnim cenama.

Prihodi stečeni od delatnosti zadruge biće namenjeni pre svega kao vid pomoći učenicima i za podizanje standarda obrazovno-vaspitnog procesa rada.