Ovaj vikend u Kostolcu obeležilo je održavanje takmičenja državnog prvenstva u ženskoj gimnastici. U organizaciji Gimnastičkog Saveza  Srbije i Sportske organizacije „Partizan“ Kostolac, pored kostolačkih domaćina takmičile su se najbolje gimnastičarke u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj selekciji iz Niša, Subotice, Novog Sada, Kruševca i Beograda.

Foto: kostolac.rs

Takmičenje je zvanično otvorio Serdžo Krstanoski, prvi čovek Gradske opštine Kostolac, koji je ovom prilikom istakao da mu je pripala izuzetna čast da otvori ovo državno takmičenje i da je ponosan što je upravo Kostolac domaćin jednog ovakvog takmičenja posle dugo godina, dodavši da  je ovo još jedan od podsticaja da Gradska opština nastavi da ulaže u decu, da ulaže u bazne sportove, kao i u samu sportsku infrastrukturu, kako bi se obezbedili najbolji uslovi za bavljenje sportom dece i omladine. Ovom prilikom je podsetio da je kostolačka opština poslednjih mesec dana postigla izvanredne rezultate u školskom sportu, kako osnovaca, tako i srednjoškolaca, osvojivši 6 medalja na Republičkim takmičenjima.

Pre samog početka takmičenja, predsednik kluba Sportske organizacije „Partizan“ Kostolac, Aleksandar Šamanc, zahvalio se Gimnastičkom Savezu Srbije što su ponovo vratili Kostolac na gimnastičku mapu Srbije i poželeo svim takmičarkama puno uspeha.

Otvaranju državnog prvenstva prisustvovao je i Saša Veličković, predsednik Gimnastičkog Saveza Srbije, Zlatan Kostić, predsednik  Sportskog Saveza Požarevac, kao i Marijana Božić, članica kostolačkog veća, resorno zadužena za sport.

Izvor: kostolac.rs