Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije raspisalo je konkurs za prijem 100 kandidata u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

mod.gov.rs

Zainteresovani kandidati imaju mogućnost da posle završene osnovne i specijalističke obuke zasnuju stalni radni odnos u statusu podoficira u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, čime ostvaruju stalnu i sigurnu zaradu, beneficirani radni staž, rad na najsavremenijim sredstvima tehnike i mogućnost napredovanja i usavršavanja.

mod.gov.rs

Zaposlenjem u jedinicama Ratnog vazduhoplostva i PVO pruža se mogućnost rada na najsavremenijim raketnim i radarskim sistemima, direktan kontakt sa avionima i helikopterima koji predstavljaju najmoćnija oružja savremenih država sveta. Razvoj i unapređenje sredstava tehnike podrazumeva i obuku ljudstva za ta sredstva, što je cilj Ratnog vazduhoplovstva i PVO, te se često pruža mogućnost za usavršavanje u zemlji i u svetu.

Mesta službovanja kandidata su u 204. vazduhoplovnoj brigadi u Batajnici, 98. vazduhoplovnoj brigadi u Nišu i Lađevcima, 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva u Beogradu, Jakovu, Novom Sadu i Kragujevcu i u 126. brigadi vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u Beogradu i Kačarevu.

Za sva radna mesta neophodna je završena srednja škola u trajanju od četiri godine.

Konkurs je otvoren do 30. juna.

Informacije o opštim i posebnim uslovima, načinu konkurisanja i izbornom postupku možete dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na telefone 011/3074–011, 011/3074–073 i 011/3074–008, kao i na ovom linku.

Autor: RTV „Biser“