Konkurs za Nagradu Milan Mladenović, koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, otvoren je 1. juna, a pravo učešća imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika sa muzičkim delom i tekstom na nekom od jezika koji se govore na njihovoj teritoriji.

Foto: Zadužbina Milana Mladovića

Konkurs za ovu nagradu, čiji novčani iznos je 2.000 evra, biće otvoren do 30. juna, a dobitnika druge po redu nagrade odabraće žiri u sastavu Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.

Svi detalji o pravilima dodele nagrade i konkursu nalaze se na sajtu www.milanmladenovic.com, saopšteno je iz Zadužbine Milana Mladenovića.

Prema propozicijama, dela koja konkurišu za nagradu treba da budu objavljena između 30. juna prošle i 30. juna ove godine.

Objavljenim delima će se smatrati ona koja je autor ili drugo lice sa njegovom dozvolom, učinio trajno pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dve platforme digitalne distribucije: Deezer, iTunes, SpotiFy, Bandcamp, YouTube, Tidal, Mixcloud, Soundcloud i slično.

Prijave dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači preko internet stranice Zadužbine www.milanmladenovic.com između 1. i 30. juna.

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih dela sa vrednostima koje podrazumeva Mladenovićeva nagrada, ona se ove godine neće dodeliti.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, preminulog frontmena kultne muzičke gurpe „EKV“.

Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Mladenovićevog rođenja 21. septembra za muzičko delo sa rečima od izuzetne umetničke vrednosti.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodeljena prošle godine, je bend „Artan Lili“.

Izvor: Srna, Zadužbina Milan Mladenović