Kevin Majkl Kostner je američki glumac i režiser koji je često producent svojih filmova. Jedan je od retkih glumaca koji nikada nisu snimili ni jedan nastavak svojih najuspješnijih filmova ili uloga koje su ostvarili.

Vikipedija

Rođen je 18. januara 1955. godine. Njegov filmski debi bio je u filmu „The Big Chill“. Problem je, međutim, bio u tome što je Kostner u ovom filmu dobio mnogo manje važnu ulogu nego što je bilo predviđeno. Naime, reditelj je isekao većinu scena sa Kostnerom, tako da je njegova uloga postala marginalna, zbog čega su mu su u Holivudu podsmevali; to ga, međutim, nije sprečilo da nastavi dalje.

1987. godine, kada je igrao u filmu „Nedodirljivi“. Ta uloga, kao i naredna, u filmu „No Way Out“, Kostnera su podigle na tzv. A status u Holivudu. Devedesetih godina Kostner je imao uloge prvenstveno u komercijalno orijentisanim filmovima. Reč je, naravno, o filmovima „Robin Hud“ i „Telohranitelj“, sa Vitni Hjuston.

Kostner je svog prvog Oskara dobio kao režiser filma „Ples sa vukovima“. Ovaj film je zaradio preko 900 miliona dolara. Poslednjih desetak godina svoju karijeru je unapredio filmovima „Tin Cup“, „Poruka u boci“ i „Trinaest dana“.