Do kraja januara poskupljuju cigarete proizvođača „Filip Moris“ iz Niša i BAT iz Vranja. Cigarete obe kompanije biće skuplje za 10 dinara po paklici. Ovim poskupljenjem dva proizvođača pridružuju se proizvođaču JTI iz Sente koji je prvi uskladio svoje cene sa rastom akciza i čiji je cenovnik već uvećan od 9. januara za – 20 dinara po paklici.

Foto: Pixabay

 

JTI  novi cenovnik primenjuje od 9. januara, „Filip Moris“ podiže cene svojih proizvoda od 18. januara, dok će BAT to učiniti od 20. januara.

Za razliku od JTI koji je svojim proizvodima početkom godine podigao cenu za 20 dinara, ova dva proizvođača to će učiniti za – 10 dinara po paklici.

Tako će meko pakovanje „bonda“ kompanije „Filip Moris“ biti 320 dinara, dok će „iv“ koštati 440 dinara. „Marlboro“ crveni u mekom pakovanju će koštati 410 dinara, 100’s će biti 420 dinara, dok će zlatni koštati 420 dinara. Nova cena „L&M First Cut“ paklice biće 330 dinara, dok će L&M Red Label (100’s) koštati 340 dinara – samo su neke od maloprodajnih cena objavljenih u Službenom glasniku.