U okviru izborne kampanje, predstavnici Srpske stranke „Zavetnici“ danas su na štandu u centru grada razgovarali sa Požarevljanima, predstavljajući svoj program.

Foto: RTV „Biser“

Srpska stranka „Zavetnici“ je jedina stranka koja nastupa na ovim izborima, a koja na samom vrhu liste za poslanike ima kandidata iz Požarevca, Vladimira Vidića, predsednika Gradskog odbora ove stranke, što je, prema rečima predsednice stranke Milice Đurđević Stamenkovski, dokaz da je ovoj stranci podjednako važno da na listi budu zastupljeni kandidati iz svih okruga u Srbiji.

„Važno je tim ljudima dati priliku da se i njihov glas čuje u Narodnoj skupštini, da govore o svim pitanjima i problemima sa kojima se ljudi u svojim okruzima suočavaju“, istakla je Đurđević Stamenkovski i dodala da joj je poznat potencijal Braničevskog okruga, kao i da je kraj poznat  po povrtasrtvu, voćarstvu i koliko dugo je uništavana poljoprivredna proizvodnja na ovim prostorima.

Ona je, takođe, poručila i građanima našeg okruga koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu, koji su bili primorani da nastupe svoje rodno mesto iz različitih razloga, da će se u budućnosti raditi na uspostavljanju bolje saradnje sa Srbima u dijaspori.

„Mi ćemo odmah po ulasku u Narodnu skupštinu predložiti da u novom sazivu srspko rasejanje dobije jedan broj poslaničkih mesta u parlamentu kako bi izneli svoje planove o što lakšem uključivanju u privredni, ekonomski, politički, društveni i kulturni život matice“, naglasila je Milica Đurđević Stamenkovski.

„Zavetnici“ na izbore izlaze samostalno i neće se priklanjati ni vladajućoj koaliciji, ali ni onoj opoziciji koja nastavlja sa evroatlantskom politikom“, dodala je Đurđević Stamenkovski.

Predsednik Gradskog odbora stranke „Zavetnici“ u Požarevcu, Vladimir Vidić je još jednom ukazao na decenijske probleme sa kojima se susreću stanovnici Braničevskog okruga – od Industrijske zone, preko kišne kanalizacije, do celokupne infrastrukture, pa i probleme u poljoprivredi.

Republička izborna komisija je 26. maja proglasila izbornu listu „Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“ za poslaničke izbore 21. juna.

Stranka je priložila 11.204 potpisa podrške građana, od kojih je 10.349 ispravno, te je ispunjen uslov za proglašenje liste.

RIK je 19. maja poništio prvobitno rešenje o proglašenju te liste zbog nedostataka.

Autor: RTV „Biser“