Iako su mediji preneli da su Tanjug kupile firme Željka Joksimovića i Manje Grčić, iz Direkcije za imovinu kažu da nije reč o prodaji te novinske agencije, već da je firma Tačno, u vlasništvu Minacord Media i RTV Pančevo, stekla prava na korišćenje Tanjugovih imovinskih prava, piše N1.

Google street view

I portal Raskrikavanje prenosi da je Vlada Srbije odobrila da se noovosnovanoj firmi Tačno u vlasništvu Radoice Milosavljevića, pevača Željka Joksimovića i Manje Grčić, dodeli na korišćenje Tanjugov logo, slogan i deo arhive za 628.000 EUR, i to za narednih 10 godina. Osim toga, nacrtom ugovora do koga je došlo Raskrikavanje, predviđeno i da firma Tačno preuzme stotinak zaposlenih u Tanjugu.

Početkom decembra 2020. godine, kako navodi ovaj portal, Vlada Srbije dala je saglasnost na nacrt ugovora između Republičke direkcije za imovinu i firme Tačno, a u kome se predviđa šta sve „dobija“ na korišćenje ova firma.

Reč je, najpre, o četiri žiga agencije Tanjug čiju je vrednost krajem 2018. godine firma Deloit procenila na 567.000 EUR. Ovde spadaju četiri logoa, uključujući i slogan „Tanjug. Tačno“, koji su zaštićeni u Zavodu za intelektualnu svojinu. Ove logoe, slogan i ime – ono što praktično čini Tanjugov „brend“ – firma Tačno koristiće narednih deset godina.

Izvor: eKapija