Gro Narodne stranke Požarevac podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića i Bojana Dinića člana gradskog veća, zbog grubog kršenja zakona o izborima, odnosno Krivičnog dela: Povreda prava glasanja iz člana 155 KZ stav 2 i Povreda tajnosti glasanja član 160 stav 1 KZ., stoji u saopštenju koje je stiglo u našu redakciju koje prenosimo u celini.

Narodna stranka

Naime, kako je već poznato, a i prema priznanju gradonačelnika na konferenciji za medije, imenovani su tokom izbora u Zaječaru obilazeći sa spiskovima obilazili građane evidentirajući ko je izašao na glasanje, što je protivno zakonu.

Ovime su prekršeni članovi zakona prilikom održavanja lokalnih izbora u Zaječaru i to član 3 stav 1 Sl. Glasnik RS br. 129/2007, 34/2010 – odluka Ustavnog suda, 54/2011, 12/2020, 16/2020 i 68/2020 i to na taj način što su kao gradski funkcioneri, članovi SNS-a, neovlašćeno sa spiskovima koji su verovatno izvodi iz biračkih spiskova, meštane grada Zaječara u kome su se održavali lokalni izbori, obilazili od “vrata do vrata”, evidentirajući ih da li glasaju za određene kandidate, pripadnike SNS političke stranke, proveravali da li su išli na biračka mesta i tako na najgrublji način prekršili gore navedene zakonske norme.

Gro Narodne stranke Požarevac, poziva nadležne organe, odbzirom da do sada po službenoj dužnosti to nisu, počinioce procesuira i izrekne im odgovarajuće kazne za učinjena dela, jer iz svega navedenog proizilazi zaključak kako oni i politička stranka kojoj pripadaju žele apsolutnu vlast po bilo koju cenu kršeći i ovo malo demokratije i političkih sloboda u kojoj se naše društvo nalazi.

Ovakvi postupci ne samo da nisu demokratska praksa već predstavljaju ogoljeni pritisak na građane što svakako samo predstavlja još jedan dokaz kako i na koji način aktuelna vlast, vlada, kao i da ima sve manju podršku u narodu.