Grad Požarevac objavio je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu nagrada i povelja povodom gradske slave Svete Trojice.

Foto: RTV Biser

Nagrada Grada Požarevca se dodeljuje pojedincima zaposlenima, privatnim preduzetnicima, mladim talentima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i građanima za postignute izuzetne rezultate i dostignuća. S druge strane, povelja se dodeljuje privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, državnim organima, mesnim zajednicama, udruženjima i društvenim organizacijama.

U okviru obeležavanja Svete Trojice, može se dodeliti najviše do 5 nagrada i povelja.

Sva pravna i fizička lica imaju pravo da predlože kandidate za nagrade i povelje, uključujući mogućnost samopredlaganja. Osim toga, odbornici Skupštine Grada, članovi Gradskog veća Grada Požarevca i članovi Odbora za dodeljivanje nagrada i povelja takođe imaju pravo predlaganja.

Predlozi se podnose u pisanom obliku uz obrazloženje, podacima o delu koje se predlaže i rezultatima rada kandidata. Uz predlog se takođe dostavlja i samo delo koje se predlaže, ili overena fotokopija relevantne dokumentacije ako je delo nemoguće fizički dostaviti.

Predlozi za dodelu nagrada ili povelja Grada Požarevca dostavljaju se na pisarnicu Gradske uprave Grada Požarevca.

Rok za dostavljanje predloga za dodelu nagrade ili povelje Grada Požarevca je petak, 7. jun.

Odluku o dodeli nagrade i povelje donosi Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja Grada Požarevca.