Fondacija Evro za znanje raspisala je konkurs za studentske stipendije za školsku 2021/22. godinu, na kome će petoro kandidata dobiti po 100.000 dinara nepovratno.

Foto: Pixabay

Na konkurs za tri stipendije mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji, dok će dve stipendije – po želji donatora Fondacije, kompanije Mineco, koja je jedan od najvećih investitora u regionu u oblasti rudarstva, biti dodeljene studentima četvrte godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, geološkog smera,
usmerenja za ekonomsku geologiju.
Uz molbu, za koju nema posebnog obrasca, studenti treba da dostave potvrdu o upisanoj godini sa prosekom ocena i dokaze o primanjima roditelja u poslednja tri meseca. Ukoliko roditelji nisu zaposleni, potrebno je dostaviti potvrdu sa berze rada.
Takođe, kandidati mogu dostaviti i posebna priznanja i potvrde o nagradama sa takmičenja, ukoliko ih imaju.
Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a svih pet studentskih stipendija isplaćivaće se u 10 jednakih rata. Prijave se šalju isključivo poštom na adresu Fondacije Evro za znanje – Olge Grbić broj 5, 31260 Kosjerić.
Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate koji je postati stipendisti Fondacije. Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2021. godine.
Fondacija Evro za znanje osnovana je u Kosjeriću kao fondacija građana koji svojim dobrovoljnim prilozima pomažu školovanje najboljih iz čitave Srbije. Ovo je deveti po redu konkurs za stipendiranje studenata, a u toku je konkurs Fondacije i za pet učeničkih stipendija.
Izvor: ekapija