Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже за РТС да ће данас бити одржане консултације Кризног штаба и Владе око противепидемијских мера. Додаје да се број заражених у Србији „стабилизовао на високом нивоу“, а у Београду се крива заравнила. Без обзира на све, нема опуштања, додаје Кон.

nedeljnik.rs

 

Предраг Кон је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да се у Србији у току претходне недеље видело „нешто што се зове стабилизација на врло високом нивоу“, али да се не може рећи да се заравнило.

Када је реч о Београду, Кон наводи да се крива заравнила, па чак показује назнаке спуштања и то захваљујући примени мера али и вакцинацији.

„Оно што смо урадили мерама даје резултате, то је евидентно, већ другу недељу немамо тај јасан пораст из дана у дан, него имамо једно задржавање и одржавање ситуације чак и благо попуштање посебно у Београду“, напомиње епидемиолог.

Указује да је проценат вакцинисаних у Београду прешао 30 одсто, а готово 60 одсто старијих од 65 година у Београду примило је вакцину.

„Имамо најозбиљију епидемијску ситуацију без озбира на бројке, хоспитализовани су углавном тежи случајеви. Тај врх пирамиде су они који су у болници, посебно они који су на респираторима или потпори кисеноика, таквих има јако много“, додаје Кон.

Напомиње да ће данас бити одржане консултације око мера, а када се о њима размишља треба, каже, схватити да је ситуација још увек тешка.

Извор: РТС