Grad Požarevac je u vreme vanrednog stanja izazvanog korona virusom dobio nekoliko donacija od domaćih privrednika. Pre nekoliko dana je uručena zdravstena zaštitna oprema za Dom zdravlja, Bolnicu i Zavod za javno zdravlje.

Akciji se priključila i kompanija Bambi, koja je donirala 2 miliona dinara, a tim novcem je nabavljena oprema za Dom zdravlja, Bolnicu i Zavod za javno zdravlje. Ova kompanija i Grad Požarevac godinama unazad imaju odličnu poslovnu saradnju, koja je rezulitrala da Bambi ostaje u Požarevcu, ali da će  otvoriti nove proizvodne pogone i zaposliti još ljudi. Rukovodstvo ove firme je odlučilo da pomogne gradu u kome posluju za vreme pandemije korona virusa, međutim Bambi je pored grada napravio dogovor o pomoći i sa Vladom Republike Srbije.

Oprema koja je nabavljena za Požarevac, biće u toku sledeće nedelje, prema određenoj specifikaciji, podeljena Domu zdravlja, Bolnici i Zavodu za javno zdravlje. Već je uručeno 50 skafandera Zavodu za javno zdravlje kome je to neophodno, zato što uzimaju uzorke i na terenu. Još je obezbeđeno u saradnji sa Bambijem 52.000 zaštitnih rukavica, 2.000 i 800 zaštitnih mantila, 10 hiljada hirurških kaljača, 7 hiljada zaštitnih kapa, 500 antibakterijskih gelova, 500 zaštitnih naočara. Kompanija Bambi je obećala još jednu veću donaciju u narednom periodu za zdravstene ustanove Grada Požarevca.

Pored ove donacije Bambi je opredelio i 1,5 tona svojih proizvoda koje će po već ustaljenom režimu deliti gradski volonteri.

Gradonačelnik Grada Požarevca i komadant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović se zahvaljuje ovoj velikoj kompaniji koja je imala sluha i na delu pokazala društvenu odgovornost u ovom teškom trenutku za čitavu Srbiju, ali i svet.