Novembarski dani kulture, koji su najavljeni juče u Centru za kulturu Požarevac, biće realizovani u zavisnosti od epidemiološke situacije, rekao je jedan od urednika Bojan Gačević.

RTV Biser

Iako je neizvesna realizacija svih najavljenih programa, urednici su se angažovali da publici obezbede kvalitetne sadržaje.

Publiku očekuju osim amaterskih predstava, koje će moći da gleda u okviru 13. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“, od 16. do 19. novembra, i jedna profesionalna predstava koju će izvesti Atelje 212. Predstava je planirana za 25. novembar, koji je određen kao dan posvećen Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“, koje ove godine nisu održane zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Pored toga, juče je počeo festival dokumentarnog filma „Beldoks Eho 2020“ i trajaće do 6. novembra. U festivala njega biće prikazano pet projekcija. Sve projekcije počinju u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Projekcije koje će biti prikazane u okviru festivala „Beldoks“: 2.11. „Sama“, 3.11.  „Otac, Arsenije“, 4.11.  „Zemlja je plava kao Pomorandža“, 5.11.  „Svemirski psi“, 6.11.  „Udarna vest“.

Požarevačku publiku tokom novembra i početkom decembra  u Centru za kulturu očekuju i dečije predstave, promocije knjiga Vesne Dedić i Lele Likar, zatim muzička tribina koju će održati Vojkan Borisavljević, koncert Ansambla Kolo, najavio je muzički urednik Predrag Paunović.

Autor: RTV Biser