Nedaleko od manastira Tumane, na samom ulazu u naselje Krivača, nalazi se spomen česma podignuta u znak sećanja na rano preminulog dečaka Slobodana Dragomirovića iz Krivače a koju je podigao njegov otac Tomislav Dragomirović. Voda je izvirala i oticala u Tumansku reku  ali je ove godine bila presušila.

Zadužbinar Tomislav rešio je da ovaj spomen kompleks oplemeni mozaicima sa prikazom Hrista i Bogorodice koje je radio Bojan Veljković(msc primenjeni umetnik) uz pomoć prijatelja i kolege dr Miloša Đurana. Jučerašnji dan određen je za postavljanje mozaika. Mozaici su preneti iz ateljea Đuran, iz Beograda,  u Krivaču i postavljeni.

“ Kada smo prolazili pored manastira Tumane i najavili da uskoro stižemo do spomen česme iz izvora je odjednom potekla  voda. Sa mozaicima stigla je i blagodat božja.“ Miloš Đuran
Svedoci ovog nesvakidašnjeg događaja su Bojan Veljković iz Rabrova, Mladen Krstić iz Kučeva , Tomislav Dragomirović iz Krivače, Slađan Lazarević iz Kudreša, Miloš Đuran iz Beograda i Dragan Despot Đorđević iz Rabrova.
 Čuda se dešavaju onima koji u čuda veruju !
Izvor: Dragan Despot Đorđević