Odlukom odbornika lokalnog palamenta Centar za kulturu Kučevo će ubuduće nositi ime slikara Dragana Kecmana.

homoljskimotivikucevo.org

Inicijativu za izmenu naziva pokrenuo je nadavno v.d. direktor Centra za kulturu Kučevo, Zlatan Zabukovec, a nakon sprovedene procedure u Ustanovi te pribavljenog mišljenja Opštinske organizacije SUBNOR-a, i odbornici Skupštine opštine Kučevo su se saglasili sa predlogom, koji je, inače, naišao na opšte odobravanje i podršku građana.

Dragan Kecman je najpoznatiji i najznačajniji umetnik koji je ponikao u Kučevu i ceo svoj život i stvaralaštvo je vezao za naš kraj. Nema događaja ili organizacije u našoj Opštini sa kojom nije sarađivao. Osnivač je „Braničevske palete“ i dobitnik brojnih priznanja iz oblasti kulture i umetnosti.

U prostoru Centra za kulturu gde je stvarao najveći deo svog života ostavio je neizbrisiv trag. Nemoguće je izbrojati, dizajnerska, grafička, scengrafska i druga likovna, umetnička rešenja koje je uradio za programe i manifestacije u organizaciji Ustanove, tako da je Odluka da Centar za kulturu u Kučevu ponese njegovo ime, svojevrstan povratak umetnika u svoju kuću.

Izvor: homoljskimotivikucevo.org