Biblioteka u Malom Crniću koja nosi ime pesnika Srboljuba Mitića iz Crljenca, danas 11. aprila obeležila je svoj dan koji je istovremeno i dan rođenja pesnika po kome i nosi ime. Odlukom Skupštine opštine Malo Crniće, 2002. godine, 11. april – dan rođenja pesnika Srboljuba Mitića, je ustanovljen za Dan biblioteke. 

Foto: RTV Biser

Program je počeo muzičkom numerom „Pariz“ Vasilija Arsića, učenika muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i stihovima Dobrice Erića u interpretaciji Elene Marković, učenice 2. razreda Osnovne škole Iz Toponice.

Foto: RTV Biser

Direktorka Biblioteke Danijela Božičković Radulović se posebno osvrnula na ulogu biblioteke u širenju ljubavi dece i mladih prema knjizi.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević.

Foto: RTV Biser

„…Bez obzira na sve ono što nas je svih proteklih godina pratilo, da smo ulaganje u kulturu stavili zajedno sa svim ostalim prioritetima. Kada ste u jednoj maloj, nerazvijenoj opštini, sve vam je prioritet. Pitanje je samo koga imate za saradnika i šta mislite da je u datom trenutku najbolje za sve građane naše opštine. Neće nam ništa značiti niti dobri putevi, ni Domovi kulture, ukoliko u njima nemamo ljude. Polazni osnov je jedna ustanova kulture, naša biblioteka.“

Prikladne nagrade i priznanja Biblioteke dobili su i najaktivniji čitaoci u 2021. godini. U konkurenciji najmlađih dobitnice su: Željana Petrović i Svetlana Ilić.

Foto: RTV Biser

U konkurencji odraslih  Snežana Žilović iz Velikog Crnića, Gordana Popović iz Vrbnice i Persida Stojadinović iz Velikog Crnića.

Foto: RTV Biser

Brojnim pojedincima i ustanovama uručene su zahvalnice za uspešnu saradnju i doprinos u razvoju bibliotekarstva.