Wings For Life App Run је трка која је први пут одржана у мају 2014. године са циљем да подржи непрофитну организацију Wings For Life, која се бави истраживањем болести кичмене мождине.

redbull.com

Интересантно је да се ова трка реализује на исти дан у исто време у преко 70 земаља широм света – било да је у њиховој временској зони ноћ или дан, било да их док трче прати сунце или невреме. Поред тога, Wings For Life App Run је специфичан по томе што не постоји класичан циљ – у овој трци је важно да не дозволите да вас на мобилној апликацији за паметне телефоне не престигне виртуелни “Catcher Car“, који се креће истом брзином свуда на свету. Трка се завршава оног момента када овај виртуелни аутомобил престигне све тркаче.

Организована Wings For Life App Run трка у сарадњи са Capital Crew тимом се у Београду одржава други пут и у њој могу учествовати сви грађани Републике Србије или они који се нађу на њеној територији 9. маја ове године. Све што је потребно за ову трку јесте да тркачи преузму Wings For Life App Run iOS или Android апликацију и registruju se za trku. Минимални трошак регистрације за трку је 12€, а сав новац од прихода иде у непрофитну организацију Wings For Life . Од 2014. године ову трку је трчало преко 700.000 тркача широм света, који су укупно прешли 7.000.000 километара и скупили преко 29.000.000 евра.

Поред организоване трке на Ушћу, сви који желе да учествују у Wings For Life App Run трци могу то учинити и на својој омиљеној тркачкој рути – довољно је да се само приликом регистрације одабере опција индивидуалног трчања. Без обзира на локацију трчања, организовану или индивидуалну, сви тркачи ће покушати да престигну исти виртуелни “Catcher car”.

Ове године, регистровани тркачи на организованој апп трци ће се окупити 9. маја 2021. године у тачно 13 сати на Ушћу код МСУ (Музеј Савремене Уметности). Сама стаза је кружна и има дужину од 1.7км са три различите подлоге за трчање: тартан, шљака и бетон.

Више информација о догађају можете пронаћи на сајту wingsforlifeworldrun.com/en/locations/belgrade

Видимо се на Ушћу 9. маја!

На дане одржавања трке биће предузете све мере за минимализовање ризика од заразе вирусом Цовид-19, које ће у том тренутку да буду на снази од стране надлежних институција. Ради транспарентности и одговорности према такмичарима, институцијама и друштву генерално, у недељама пре трке биће јасно и благовремено комунициране све евентуалне промене.

Извор: редбул.цом