Извор: Б92/Фото: bigportal.ba

Италијански тенор Андреа Бочели наступиће у недељу 12. априла на Ускрс у Миланској катедрали, која ће бити празна, а наступ ће се преносити преко Јутјуба.

„Пре неколико дана сам позвао Бочелија. Он је потврдно одговорио: значи да ће бити у Милану за Ускрс, у 19 часова у празној катедрали, он ће певати сакралну музику“, најавио је градоначелник Милана Ђузепе Сала у редовној видео-поруци преко Фејсбука.

Градоначелник је напоменуо да ће Миланска катедрала бити празна, али да ће директним преносом његов глас чути цео свет.

„То неће бити концерт, пре прилика да се заједно помолимо, молитва за Милано и цео свет, суочени са потпуно болним, тужним догађајем, да пошаљемо поруку за Ускрс, поруку љубави и искупљења“, објаснио је Андреа Бочели за дневник „Kоријере дела сера“.

Људи ће, како је навео, бити повезани захваљујући интернету, „уједињени суптилном нити, вером, која је јача од сваке привидне удаљености“.

Италија је земља у којој је од коронавируса умрло највише људи – 17.127 особа, док је регистровано више од 135.586 заражених.

Ломбардија је најтеже погођени регион с 9.202 умрла и више од 51.000 заражених. У миланској провинцији има 11.538 заражених, а у самом граду Милану 4.654.