Crtina inicijativa Otvoreni parlament organizuje uličnu akciju “Šta da se radi u Skupštini” u Požarevcu u četvrtak 23. marta u 13 časova na Starom korzou, Trg oslobođenja br. 4.

Foto: RTV Biser

U cilju informisanja građana o važnosti uloge zakonodavnog tela u Srbiji, uličnom akcijom “Šta da se radi u Skupštini” želimo da ukažemo građanima Požarevca da su svi poslanici njihovi predstavnici i da mogu da kontaktiraju s njima i od njih zahtevaju da rade na rešavanju problema građana.

Tokom akcije građani će imati priliku da saznaju na koje načine mogu kontaktirati sa poslanicima i kako mogu zvanično podneti incijative i predloge Skupštini. Takođe, imaće priliku i da postave pitanje ili upute poruku Narodnoj skupštini i poslanicima.

Ovog proleća nastavljamo sa akcijama širom Srbije koje smo započeli prošle jeseni. Tokom oktobra razgovarali smo sa građanima u Požegi, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Boru, Ćićevcu, Paraćinu, Knjaževcu, Aleksincu, Kuli, Irigu, Beogradu, a tokom marta sa građanima Zrenjanina, Mladenovca, Barajeva, Aranđelovca i Kragujevca.

Pitali smo ih šta bi poručili Narodnoj skupštini i koja bi pitanja želeli da postave narodnim poslanicima. Građane je zanimalo šta se dešava sa potpisima za narodnu inicijativu protiv eksploatacije litijuma i bora, kada će biti rešeno pitanje korupcije u državnim institucijama, kada će biti ukinut rad „na crno”, hoće li se pojednostaviti procedura za dobijanje invalidske penzije. Poručili su poslanicima da više rade u interesu građana koji su ih izabrali, da povećaju penzije, uvedu više povlastica za treće dete…

Kroz inicijativu Otvoreni parlament Crta od 2012. godine svakodnevno prati rad Narodne skupštine. Prikuplja i objavljuje podatke i analize o aktivnostima narodnih poslanika, radu i rezultatima rada Narodne skupštine.