Za oko dva miliona građana počinje automatska isplata pomoći predviđene vladinim merama. Osim najstarijih, uplatu među prvima mogu da očekuju i korisnici socijalnih davanja

Foto: Pixabay

Penzioneri i građani koji primaju novčanu socijalnu pomoć, već od danas mogu da očekuju na svojim računima – uplatu od 100 evra! Za ove dve kategorije punoletnih žitelja Srbije, koji jedini ne moraju da se prijavljuju za novčanu pomoć države isplata je počela jutros. Po 100 evra, odnosno oko 12.000 dinara automatski će leći na tekuće ili namenske račune oko dva miliona građana, oko 1,7 miliona penzionera i 200.000 korisnika socijalne pomoći.

Кako u Ministarstvu finansija kažu, pod primaocima penzija smatraju se i korisnici privremene naknade – invalidi rada druge i treće kategorije, odnosno preostale radne sposobnosti.

Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što državljanin podigne novac. Dovoljno je samo da ponesu ličnu kartu kada pođu po novac.

Izvor: novosti