Kako bi proslavili 53. godišnjicu od poslednjeg nastupa čuvenog benda The Beatles, predstavljen je kompletan audio legendarnog performansa iz 1969. pod nazivom „Get Back (Rooftop Performance)“. Mix izdanja je urađen u stereo i Dolby Atmos tehnologiji, a za njega su bili zaduženi Giles Martin i Sam Okell.

Foto: universalmusic.rs

Objava ovog live albuma je samo početak slavlja koje će trajati sve do 30.1. kada se i dogodio originalan nastup na krovu Apple Corps zgrade u Londonu. U pripremi je premijera dva tribute performansa koje će izvesti Norah Jones. U pitanju su obrade numera „I’ve Got A Feeling“ i „Let It Be“ koje će premijerno biti objavljene sutra u 18h na njenom zvaničnom YouTube kanalu.

Kao grandiozna završnica ove uzbudljive nedelje, biće prikazan i snimak kompletnog originalnog nastupa obrađenog u novoj IMAX tehnologiji. Vatreni fanovi u Americi i Velikoj Britaniji moći će da uživaju u šezdeseto minutnom spektaklu koji će počinjati razgovorom sa autorima filma. Ovo je divno vreme za sve The Beatles obožavaoce koji danas mogu da slave inovativnost i inspirativno stvaralaštvo koje je tako živo zabeleženo u januaru 1969.

Izvor: universalmusic.rs