Zakon o vojsci, Član 2, predviđa da predsednik Republike ili ministar odbrane po ovlašćenju predsednika Republike, može odlučiti da Vojska Srbije nadležnom državnom organu, odnosno organizaciji, organu autonomnih pokrajina i organu jedinica lokalne samouprave, na njihov zahtev, pruži pomoć radi zaštite života i bezbednosti ljudi i imovine, zaštite životne sredine ili iz drugih razloga utvrđenih zakonom.

Predsednik donosi odluku o tome da li će biti uvedena upotreba Vojske Srbije u civilne svrhe, pošto je sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom širenja koronavirusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije.

Odluka bi mogla biti i korak ka uvođenju vanrednog stanja koje je, inače, regulisano članovima 87 i 88 Zakona o odbrani.

Član 88 kaže da se zajednički predlog za proglašenje ratnog ili vanrednog stanja utvrđuje na osnovu procene rizika i pretnji po bezbednost Republike i njenih građana.

Predsednik juče nije isključio mogućnost uvođenja vanrednog stanja, u skladu sa procenom situacije.

Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandantu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države, zatim se šalje u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik Skupštine i Vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje.

Ako se uvede vanredno stanje nema više kafića, barova, bioskopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici i tako dalje“, rekao je Vučić.

Vanredno stanje, prema njegovim rečima, podrazumeva najteže moguće mere. „Vanredno stanje zahteva potpunu izolaciju“, rekao je Vučić.

Vanredno stanje u zemlji proglašava Narodna skupština ako je ugrožena država i narod zbog elementarne katastrofe ili bolesti (zemljotres, požar, pobuna, epidemija…).

U toku trajanja vanrednog stanja mogu da se ograniče određena ustavna prava, među njima i biračko pravo, što bi moglo da dovede do odlaganja aprilskih izbora.

Vanredno stanje može da traje najduže 180 dana, odnosno dva puta po 90 dana.

Mere su zapravo ograničenja ljudskih prava garantovanih Ustavom, a koje će mere biti donete odlučuje se u skladu sa potrebama novonastale situacije, na primer, ograničenje slobode kretanja, ograničenje slobode okupljanja, obaveza zdravstvenih kontrola, ograničenje prava na obrazovanje (zatvaranje škola) i drugo.

 

Izvor: rts

Foto: vs.rs