Грађани Србије и Турске моћи ће да путују из једне у другу земљу од петка, 14. маја, на основу договора о узајамном признавању сертификата о вакцинацији против ковида-19, који су у телефонском разговору постигли министри спољних послова Никола Селаковић и Мевлут Чавушоглу.

Foto: Pixabay

Грађанима две земље ће бити омогућен улазак на територију друге државе без теста и примене мере карантина, уколико имају сертификат о вакцинацији издат од стране надлежних органа Србије, односно Турске, саопштило је Министарство спољних послова.

У оквиру договора, који је данас потврдила и Влада Србије, особе које због старосне доби нису вакцинисане (млађи од 18 година) могу да на територију Србије и Турске уђу без теста и карантина у пратњи чланова породице који имају сертификат о вакцинацији.

Србија и Турска ће, такође, узајамно признавати и сертификате о имунитету који ће се издавати од стране надлежних органа онима који су се излечили од ковида-19.
Сличан режим о путовању грађана са сертификатом о вакцинацији од 30. априла је на снази и измеду Србије и Мађарске, на основу договора који су постигли шефови дипломатија две земље Никола Селаковић и Петер Сијарто.

Извор: novosti.rs