Поводом видео снимка из Зајечара, а чији су актери градоначелник Пожаревца Саша Павловић и градски већник из Пожаревца Бојан Динић, Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу издао је саопштење у коме је градоначелнику Пожаревца и поверенику Градског одбора СНС у Пожаревцу Саши Павловићу поставио питања. Саопштење преносимо у целости.

ССП

Да ли је аутентичан видео снимак који се у току данашњег дана могао видети на друштвеним мрежама, а на коме се јасно види да Ви и градски већник из Пожаревца Бојан Динић учествујете у изборној кампањи СНС од врата до врата у Зајечару у току изборног дана и у току законом прописане изборне тишине, кршећи прописе и изборна правила ?

Да ли је тачно да сте данас као градоначелник Пожаревца, али и повереник Градског одбора СНС у Пожаревцу повели у Зајечар 45 Пожаревљана запослених у јавном сектору, који су у току изборног дана учествовали у изборној кампањи Српске напредне странке од врата до врата, такође кршећи на тај начин прописе који предвиђају изборну тишину у току изборног дана?

Да ли је тачно да је више десетина грађана запослених на одређено време у јавном сектору у Пожаревцу било данас регрутовано на пункту СНС-а у Југовићевој улици у Пожаревцу ради узнемиравања грађана Зајечара, који су у току читавог дана добијали телефонске позиве ради изласка на изборе и гласања за СНС, те се поставља и питање одакле Вам бројеви телефона и остали поверљиви подаци грађана Зајечара?

Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу поставља градоначелнику ова питања, јер уколико је овај снимак аутентичан, те уколико су и сви остали наводи тачни, сматрамо да се на тај начин грубо нарушава углед града Пожаревца, који и иначе у претходних девет година не бележи видљиве резултате ни по једном питању од општег интереса по Пожаревљане, наводи се у саопштењу.