Filmska sezona u Drajv in bioskopu na Adi u Beogradu završava se u nedelju 27. septembra projekcijom melodrame “Beležnica“, a tokom ove sedmice poslednja četiri ostvarenja su iz četiri različite decenije, saopštili su organizatori.

Pixabay

Naziv programa za ovu poslednju sedmicu prvog Drajv in bioskopa u zemlji je “Retro filmska nedelja” i prvi naslov koji će biti prikazan je poznati triler “Pozovi M radi ubistva” legendarnog Alfreda Hičkoka iz 1954. godine.

‘Retro-repertoar“ kao pravi filmski vremeplov će publiku povesti na putovanje kroz prošlost u četiri vremenska perioda, a to su pedesete, šezdesete, osamdesete godine, ali i naslov iz 21. veka.

Komedija – drama “Sladak život“ (La Dolce vita) u režiji maestra Federika Felinija na repertoaru je u petak 25. septembra od 21 čas.

Subota je rezervisana za čuvenu avanturu kao pravu revoluciju animacije spajanja crtanog i igranog filma – “Ko je smestio Zeki Rodžeru?“ reditelja Roberta Zemekisa (Forest Gamp), gde je “živog” junaka tumačio nažalost odnedavno pokojni Bob Hoskins.

Hit-film iz osamdesetih godina osvojio je tri Oskara i ukupno 21 filmsku nagradu.

Popularna melodrama “Beležnica“ Nika Kasavetisa zatvara u nedelju Drajv in bioskop, prema istoimenom bestseler romanu Nikolasa Sparksa (ekranizovane novele – “Dragi Džone”, “Poruka u boci”).

Da doživljaj bude kompletan, tokom Retro-nedelje u bioskopu na otvorenom biće parkiran automobil u duhu vremena – vintidž buba, pored koje će posetioci moći da se slikaju, a oni najkreativniji mogu da osvoje lepe nagrade putem društvenih mreža Kombank dvorane.

Nakon puna tri meseca bioskopskog sjaja pod otvorenim nebom, prvi Drajv in bioskop na Adi u nedelju završava svoj program, dok je početak naredne sezone planiran na proleće 2021. godine.

Izvor: b92