14. Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2022 održaće se od 28. avgusta do 02. septembra u Velikom Gradištu i Srebrnom jezeru.

Foto: RTV Biser

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT pod patronatom Svetske turističke organizacije UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu…

Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na našim prostorima, uobičajeno okuplja desetine turističkih radnika, režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Ove godine je, od 180 pristiglih filmova, selekciona komisija odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 75 najboljih ostvarenja. Te filmove će zainteresovani u Velikom Gradištu moći da vide uživo.

Zainteresovan iz celog sveta će moći da ih vide onlajn, kao i prošle godine, na linku  https://www.youtube.com/channel/UCcQuENNhwBhzG6hm0eCiYZw/featured ili jednostavnom pretragom na Youtube SILAFEST ONLINE 2022.

Otvaranje Festivala je u nedelju, 28. avgusta, u 19,30 časova, u amfiteatru u gradskom parku u Velikom Gradištu (u slučaju kiše u Kulutirnom centru).

Ceremonija svečane dodele nagrada biti održana u petak, 02. septembra, u 19,30 časova, u amfiteatru u gradskom parku u Velikom Gradištu (u slučaju kiše u Kulutirnom centru).