Gorica Popović je filmska, pozorišna i televizijska glumica iz Srbije. Rođena je u Kragujevcu 13. avgusta 1952. godine. Završila je studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu je od 1976. asistent profesora Predraga Bajčetića na predmetu „Dikcija i gluma“.

Vikipedija

Od 1982. godine Gorica Popović je stalna članica ansambla beogradskog Ateljea 212. Na filmu je debitovala ulogom novinarke u „Mirisu poljskog cveća“(1977) beogradskog reditelja Srđana Karanovića. Već za prvu veću ulogu, devojke koja sumnja u ljubav svog mladića, u „Nacionalnoj klasi“ (1979) Gorana Markovića, nagrađena je na nacionalnom festivalu u Puli Zlatnom arenom.

Uporedo sa glumačkom karijerom, Gorica Popović se bavila i pevanjem. Bila je član vokalno-instrumentalnog sastava „Suncokreti“.

Na festivalu u Nišu tri puta je nagrađena nagradom Carica Teodora. Prvi put za ulogu srednjevekovne srpske vlastelinke u filmu „Dorotej“ Zdravka Velimirovića, drugi put za ulogu partizanke u filmu „Pad Italije“ Lordana Zafranovića 1981. godine, i za ulogu TV-režiserke u filmu „U raljama života“ Rajka Grlića 1984.godine.

Gorica Popović je glumila i u velikom broju TV-drama i serija. Gledaoci je pamte kao sekretaricu Daru u popularnoj TV-seriji Bolji život.

Aut