U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 157 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih većina iz Braničevskog okruga.

RTV „Biser“ arhiva

U poslednja 24 sata imali smo četiri nova prijema i jedan otpust.

Na respiratorima je trenutno osam pacijenata. Sva kiseonična mesta su zauzeta.

I dalje je primetna loša klinička slika kod svih hospitalizovanih pacijenata. Tokom vikenda prijema je bilo manje, ali već od jutros primetno je povećanje broja pacijenata koji su iz domova zdravlja upućeni na bolničko lečenje u našu kovid bolnicu. Tokom dana i sutra očekuje se još veći priliv pacijenata, s obzirom na to da je došlo do
velikog opuštanja građana.

Uprkos apelima i molbama, sva okolna izletišta i kupališta bila su krcata u danima vikenda. Prema informacijama koje dolaze do bolnice, većina nije poštovala mere zaštite od koronavirusa, što je nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore za živote obolelih.

Iz bolnice i dalje apeluju na sve građane da se pridržavaju mera zaštite, da izbegavaju gužve, zatvorene prostore, da drže propisanu fizičku distancu, nose maske i pojačano održavaju higijenu. To je jedini put da se izborimo sa virusom i sačuvamo zdravlje i živote.

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117 pacijenata.

OBP Požarevac