Zimski raspust za đake prema školskom kalendaru trebao da bi otpočne 31. decembra, i da se završi 24 januara.

Foto: Pixabay

Međutim, kako je zbog loše epidemiološke situacije najavljeno njegovo pomeranje, konačnu odluku i dalje nestrpljivo čekaju i direktori škola kao i roditelji đaci, piše “Blic”.

Ovo pitanje za sada nije razmatrano. Kao i do sada Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će pratiti situaciju u obrazovnim ustanovama, kao i preporuke nadležnih zdravstvenih institucija. Odluka o eventualnom produžetku zimskog raspusta može biti doneta na nivou Kriznog štaba – rekli su iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

-Mi uvek slušamo stav struke i epidemiolozi kod nas kucaju na otvorena vrata – rekao je ministar prosvete Branko Ružić prilikom odluke o jesenjem raspustu, tako da se očekuje da će se mišljenje struke uzeti u obzir i za eventualno pomeranje zimskog.

Epidemiolog dr Predrag Kon govorio je svojevremeno da se ne razmišlja o produžetku zimskog raspusta, već da bude pomeren za početak decembra.

– Da bude ranije, o svemu tome se razmišlja. Naravno, prvo i osnovno je gledati zdravlje dece. To je najvažnije. To pitanje je bilo na Kriznom štabu, rečeno je da će se o tome još raspravljati i to je normalno na dnevnom radu – naveo je epidemiolog.