Na Novosadskom sajmu je završena 26. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ, gde je nastupilo tridesetak izlagača iz Srbije, Poljske i Turske.

Foto: Novosadsku sajam

Mnogi poslovni razgovori su završeni tokom četiri dana, ali ima i onih koji će se nastaviti po zatvaranju sajamskih kapija. SJAJ je prvenstveno bio mesto razmene iskustava i stručnog usavršavanja, izložbe nakita, poludragog i dragog kamenja, časovnika, opreme za bušenje ušiju, mašina i alata za zlatarstvo i časovničarstvo, opreme za izlaganje i pakovanje nakita i satova. Predstavljene su tehnologije u obradi plemenitih metala, dragog i poludragog kamenja, kao i izrade nakita. Prikazane su mašine za livenje zlata, brušenje burmi i druge specijalizovane mašine namenjene ovoj delatnosti.

Na Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva “Sjaj“, uručena su priznanja za kvalitet eksponata.

SPASIĆ SATOVI I NAKIT iz Ćuprije, nagrađena je sa dve medalje. Zlatnom medaljom nagrađeni su za set minđuša, dok im je Velika zlatna medalja pripala za prsten pod nazivom „Ekser“, napravljen od 14-karatnog zlata.

Zlatnu medalju i Veliku zlatnu medalju, osvojila je ZLATARA ATINA iz Niša, za komplet prstenja i minđuša kao i za proizvodni program ogrlica, oba od belog i žutog zlata.

Komisija Novosadskog sajma nagradila je ZLATARU JOVIŠIĆ iz Novog Sada, Velikom zlatnom medaljom za prsten pod imenom „Perućica“.

FAMIGLIJA ORAFI STANIMIROVIĆ iz Niša, osvojila je Veliku zlatnu medalju za set “Free love“ koji je izrađen specijalno za ovogodišnji nastup na sajmu, dok je Zlatnu medalju za set „Lara“, dobila firma TIM BEST DOO iz Beograda, za unikatni primerak ogrlice i narukvice od srebra.

 

 

.