Извор: metro.co.uk, Фото: Pixabay

Постоји више разлога због којих сте уморни иако сте цео дан код куће током самоизолације. Велики број људи се бори и са несаницом током овог периода.

Анксиозности и промена рутине су разлози због којих људи имају проблем са спавањем. Чак и они који немају проблем са спавањем могу да осећају умор више него обично. За то постоји научни одговор.

Докторка Дајана Гал рекла је како је сасвим нормално да приметите да вам енергија пада када ништа не радите. Што мање радите, осећате се уморније и онда радите још мање и тако у недоглед.

“Kада вам недостаје физичке активности и већину времена проводите у истој пози, седећој или лежећој, вашем телу се смањује могућност удисања кисеоника и примећујете велики пад нивоа енергије и мотивације”, рекла је др Гал.

Услед смањене физичке активности, мање кисеоника долази до крви и ниво умора  се повећава, што доводи до појачане нервозе.

Др Гал предлаже да сваки дан радите разне вежбе, попут истезања, како бисте дозволили кисеонику да стигне до крви.

Ако радите од куће, саветује да што више узимате паузе за истезање. Уместо гледања телевизије, радите нешто што стимулише ваш мозак, попут решавања укрштенице.

Важно је јести више воћа и уносити довољне количине воде. Хидратација има велику улогу у раду мозга као и у подизању нивоа енергије.