Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Ilustracija/Pixabay

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Savetuje se vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Čenta-Baranda, zbog sanacije mosta preko reke Tamiš, do 14.12.2020. godine, do 17č, u zoni mosta na snazi je izmena režima saobraćaja – saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Beranovac – Goč, u mestu Jovac – od 15.12.2020. do 16.12.2020.g., od 7 do 19 č, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju. Alternativni putni: Vrnjačka Banja-Goč.

Mionica – Brežće, u mestu Brežđe, do 19.12.2020.g. obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta. Alternativni putni pravac od Mionice preko Divaca, Valjeva i Rajkovića do Osečenice (Bogdanovića brda).

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.35 časova:

-na gp Batrovci i Horgoš, na izlazu, TMV čekaju 180 minuta,

-na gp Gradina, na izlazu, TMV čekaju 150 minuta,

-na gp Кelebija, na izlazu, TMV čekaju 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Savetuje se da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Autor: RTV Biser, Izvor: JP “Putevi Srbije”