Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje kovid-19, kojom se propisuje obaveza za maloprodajne objekte u trgovinskim centrima i sličnim objektima da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski.

Ilustracija/Pixabay

Kako je saopšteno iz Vlade, trgovinski objekti će ubuduće angažovati lice koje će biti odgovorno za poštovanje
mere nošenja ličnih zaštitnih maski.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom kovid-19.

Mera je prevashodno namenjena podizanju likvidnosti učesnika na tržištu putem dokapitalizacije, kao jednim od instrumenata državne pomoći.

Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila 180.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Taj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1