Veliko Gradište: Prijem za Stefaniju, prvu bebu rođenu u 2024. godini

Predsednik Privremenog organa opštine Veliko Gradište Dragan Milić primio je danas roditelje prve bebe sa teritorije ove opštine rođene u 2024. godini.

1a5a5470
Foto: velikogradiste.rs

Anja i Danijel Jović ćerkicu Stefaniju, koja im je drugo dete, dobili su baš na Badnji dan.

Predsednik je ovom prilikom porodici poželeo dobro zdravlje, ali i još jednu prinovu.

Novorođenče je na poklon dobilo zlatnik i paket za negu beba dok je za roditelje lokalna samouprava obezbedila niz pogodnosti kojima pomaže porodicama sa decom i rađanju beba.

Za novogodišnje praznike opština je deci u gradu i selima podelila oko 1.000 paketića, a otvoreno je i klizalište sa raznim zabavnim aktivnostima.

Kako je podsetio predsednik, ove godine opština je po prvi put podelila udžbenike prvacima, a osim za učenicike osnovnih škola besplatan prevoz obezbeđen je i srednjoškolcima. Besplatni su i vrtić za treće i naredno dete i vantelesna oplodnja, a najboljim đacima obezbeđene su stipendije i nagrade.

Uz opštinu i država izdvaja pomoć za svako drugo dete od 324.772 dinara kroz 24 mesečne rate dok je taj iznos za treće dete skoro dva miliona podeljen na 121 mesečnu ratu. Pored ovoga, roditelji za drugo i treće dete dobijaju oko 120.000 dinara po bebi.

Pored saradnica predsednika PO prijemu su prisustvovale i patronažne sestre Doma zdravlja.