Извор: Н1, фото: Pixabay

Влада Србије је саопштила да је изменила трајање ограничења кретања за викенд, која ступају на снагу од петка, „а све у циљу спречавања ширења ЦОВИД-19“. За све грађане Србије важи потпуна забрана кретања од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру, наведено је у саопштењу.

„Грађани старији од 65 година могу напустити своје домове у петак, од 4 до 7 часова ујутру, како би купили намирнице у продавницама које ће радити у петак, у истом периоду, од 4 до 7 часова ујутру“, саопштено је.

С обзиром на то да је забрана кретања продужена, грађани своје кућне љубимце могу извести и у суботу и у недељу од 8 до 10 часова ујутру, као и свакога дана између 23 часа и 1 час после поноћи, саопштила је Влада Србије. Додаје се да шетња може трајати 20 минута, до 200 метара од места пребивалишта.

„Битно је напоменути да без обзира на забрану кретања, уколико грађани осете било какве тегобе или треба да се јаве у свој дом здравља у случају сумње на коронавирус, никако не треба да одлажу одлазак и свакако неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом“, наводи се у саопштењу.

Влада Србије је саопштила да ће наставити да „са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са ЦОВИД-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака“.

„Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници“, саопштила је Влада Србије.