U Spomen parku “Čačalica” završeno je obnavljanje jednog dela glavne staze kroz park i Spomen obeležja palim borcima Crvene armije.

Foto: Grad Požarevac

Rekonstrukciju spomenika finasirala ruska firma „IDC“. Vrednost radova je iznosila oko 8 miliona dinara. Radovi su izvedeni na inicijativu Ruske federacije povodom 75. godina od pobede nad fašizmom. Pored spomen kosturnice, kompletno su uređene sve staze, uključujući deo šetališta od spomen ploče stradalim Jevrejima do borove šume iznad ruskog obeležja, kao i staza do biste sovjetskog vojskovođe Georgija Žukova. Nastavlja se rekonstrukcija svih ulaza na Spomen park “Čačalica”, tako da će nakon više decenija “Čačalica” dobiti novi izgled.

Foto: Grad Požarevac

Započeta je druga faza radova u ulici Požarevačkog partizanskog odreda, odnosno u ulici Moše Pijade. Pre nekoliko dana počelo je uređivanje na potezu od ulice 6. Ličke divizije do pruge. Ukupna dužina trase koja se rekonstruiše je 1.275 metara. Biće izgrađena biciklistička staza i uređeno zelenilo.

Foto: Grad Požarevac

U trećoj fazi biće rekonstruisan ostatak ulice Požarevačkog partizanskog odreda do izlaska iz grada. Pre ovih, morali su biti završeni radovi na toplifikacionoj mreži i izgradnji kišne kanalizacije.

Zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović je u ponedeljak, prilikom obilaska radova, najavio i sređivanje nekoliko mikrolokacija u gradu. On je, takođe, rekao da su u toku radovi na trotoaru kod Robne kuće i niz drugih manjih investicija.

Izvor: Grad Požarevac