Наредне седмице Србија и Грчка потписаће споразум о укидању наплате роминга, изјавила је пемијерка Србије Ана Брнабић у Атини, после састанака са државним врхом Грчке.

Ilustracija/Pixabay

– Испреговарали смо са Грчком роминг споразум, према коме наши грађани који долазе у Грчку више неће плаћати тарифу роминга у иностранству, већ ће то бити као локални позив и слање СМС порука – рекла је Брнабић за Тањуг.

Премијерка је навела да ће министарка за телекомуникације, трговину и туризам Татјана Матић већ следеће седмице доћи у Атину да потпише тај споразум, који ће одмах ступити на снагу.

– Учинили смо, као влада, све да олакшамо грађанима који планирају путовање у Грчку током лета – рекла је Брнабић.

Она је пренела да је премијеру Грчке Киријакосу Мицотакису захвалила на томе што је Грчка једнострано признала наше дигиталне сертификате о вакцинацији.

– Од 14. маја, Грци отварају гранични прелаз Евзони и сви вакцинисани грађани Србије моћи ће без проблема да уђу у Грчку без иједне друге потврде – навела је премијерка.

Они који нису вакцинисани мораће да имају негативан ПЦР тест, рекла је Брнабић и истакла да је држава урадила све што је у њеној моћи да олакша грађанима пут у Грчку.

 

Извор: ekapija.com