U organizuji Turističke organizacija Požarevac, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Srbija za mlade, pod pokroviteljstvom Temms konsalting-a održana je prva Turistička konferencija Braničeva u  Viminacijumu.      

Foto: RTV Biser

Konferencija je imala cilj da pomogne turističkoj privredi Braničeva u promociji destinacije, kreiranju turističkih proizvoda u saradnji sa receptivnim agencijama iz Srbije, razmeni znanja i iskustva grane, ali i približavanje najnovijih trendova u prevazilaženju globalne krize.

Zaključak konferencije je da je u budućnosti neophodna bolja regionalna saradnja svih aktera u turizmu radi uspostavljanja zajednične turističke ponude, objedinjavanja svih atrakcija u cilju bolje prepoznatljivosti i jačanja konkurentske pozicije na turističkom tržištu Srbije a i šire .

Na konferenciji govorili su: Dr. Rob Davidson( MICE Knowledge London), Jelena Anđelković Grašar (Arheološki institut Beograd) Miroslav Rađen (direktor TO Regije Zapadna Srbija) Aleksandar Seničić( YUTA), Tiago Ferreira (Bem Vindo a Servia, MTS Bal-kan Trip)