U širem izboru za Nagradu „Laza Kostić“, koja će biti dodeljena na Međunarodnom sajmu knjiga koji se održava od 7. do 13. marta, našlo se devet naslova. Priznanje Novosadskog sajma, koje se sastoji od Diplome i novčanog dela biće dodeljeno piscu – autoru dela objavljenog između dva Sajma KNJIGA, čiji je izdavač učesnik na Sajmu.

Fozo: Novosadski sajam

Tu su četiri Lagunina izdanja – Maja Trifunović, „Gutači vatre“, Goran Babić, „Vidno polje“, Goran Milašinović, „Muk“ i Vladimir Kecmanović, „Kad đavoli polete“. Pored njih, za laskavo priznaje konkurišu Agorina izdanja – „Šamar“ Vladana Matića i „Dečak sa Fanara“ Saše Radojčića, Jovana Dišić, knjigom „Vakuum“ u izdanju Vulkan izdavaštva, Radovan Vlahović  „Šta traži Beket u mom krevetu“ u izdanju Banatskog kulturnog centra i „Istorija Trepezuntskog carstva“ Radivoja Radića u izdanju Zavoda za udžbenike.

Biće uručeno i priznanje za Izdavački poduhvat. Žiri, koji čine predsednik, Vladimir Gvozden i članovi, Goran Ibrajter i Milica Vučković, može da predloži i dodelu Specijalne nagrade.

Pored Nagrade „Laza Kostić“, koja se uručuje za najbolje izdanje između dva Sajma, tu je i Nagrada za izdavački poduhvat i za dečju književnost, kao i Nagrada „Zaharije Orfelin“ za najlepšu knjigu.

Uz Sajam KNJIGA, koji traje od 3. do 13. marta, biće održana i 27. međunarodna izložba umetnosti ART EXPO, a 18. međunarodni sajam obrazovanja PUTOKAZI priređuju se 9. i 10. marta.

Ulaz na Sajmove se neće naplaćivati.