U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 196 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih 193 iz Braničevskog okruga.

RTV Biser, arhiva

Кovid 19 je potvrđen kod 162 dok se za ostale čekaju rezultati testa. U našem okrugu pritisak na bolnicu se ne smanjuje, čak je juče bilo više pregleda nego prethodnih dana. Od 51 pregledanog pacijenta, na bolničko lečenje tokom jučerašnjeg dana primljena su 22 pacijenta. Istovremeno je na kućno lečenje otpušteno njih 13. I dalje dolaze građani u teškom i vrlo teškom stanju i oni se hospitalizuju.

Trenutno je zauzeto 15 respiratora, dva pacijenta su intubirana, a 13 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Sva kiseonična mesta su neprekidno zauzeta.

Na današnji dan 81 radnik bolnice nalazi se na bolovanju usled infekcije ili u izolaciji zbog kontakata sa obolelima i čeka povratak na posao. Trenutno je kovid pozitivno 45 zdravstvenih radnika, od kojih je troje na bolničkom lečenju. Ukupan broj naših zaposlenih koji trenutno nisu radno aktivni je 126.

Iz Opšte bolnice Požaervac i dalje apeluju na sve građane da poštuju mere zaštite, naročito da budu mudri tokom predstojećih praznika, jer ništa nije važnije od zdravlja i života.

U zelenoj zoni trenutno se leči 111 pacijenata.

Autor: RTV Biser, Izvor: OBP