U okviru Dečije nedelje, maskirani mališani Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ Požarevac – vrtić “Majski cvet“ Kostolac, posetili su u pratnji direktorke Tanje Lončar i svojih vaspitačica, Gradsku opštinu Kostolac, gde su ih dočekali predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac Milena Cerovšek, načelnica Uprave Gradske opštine Kostolac Ana Tišma, pomoćnica predsednika Maja Zdravković i članica Veća Marijana Božić.

Foto: kostolac.rs

Poseta opštini postala je deo programa “Dečje nedelje“ kako bi se i najmlađi upoznali sa lokalnom samoupravom, saznali kako se rukovodi opštinom, gde i kako se primaju stranke, održavaju sednice Skupštine opštine, ali i venčanja i drugi važni događaji.

Naučeni da pokloni nisu materijalne stvari, deca su svojim rukama, naravno uz pomoć vaspitačica, napravila poklone za predsednika Gradske opštine Kostolac, Serdža Krstanoskog i predsednicu Skupštine Milenu Cerovšek koje su im svečano uručili. Takođe mališani su od njih dobili prigodne poklončiće koje su oni sa oduševljenjem prihvatili.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski je naglasio da u društvu kakvom težimo da budemo deca treba da budu u centru pažnje svakog dana, a svaki dan i nedelja treba da budu dečiji dan i dečija nedelja. On je istakao da Gradska opština Kostolac i Grad Požarevca konstantno rade na stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za decu i mlade.

Tanja Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov” rekla je da se predškolska ustanova svake godine uključuje u realizaciju aktivnosti vezanih za Dečiju nedelju, sa ciljem skretanja pažnje na decu i dečija prava jer upravo su javnost i porodica najveća podrška dečijem razvoju.

Nakon posete Gradskoj opštini Kostolac devojčice i dečaci prodefilovali su gradom obučeni kao likovi iz sveta bajki, crtanih filmova i drugih omiljenih dečijih junaka.

Maskenbal koji se već tradicionalno održava u Kostolcu, a u okviru bogatog programa Dečije nedelje, najviše je uveselio decu, roditelje, ali i slučajne prolaznike koji su se zatekli na ulicama u vreme defilea veselih predškolaca.

Izvor: kostolac.rs