U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 99 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je 17 iz Beograda,a ostali su iz Braničevskog okruga.

RTV Biser

Infekcija kovid 19 je potvrđena kod više od 60 njih, za ostale čekamo rezultate testova. Tokom jučerašnjeg dana imali smo 22 pregleda, od čega 9 novih prijema na bolničko lečenje.

Tri pacijenta su na respiratoru, a pet na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 60 njih prima dodatni kiseonik. Sve češći su teži oblici infekcije, pa je i opšta klinička slika kovid pacijenata uglavnom teška.

Na današnji dan infekcija je potvrđena kod 54 zaposlena u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je četvoro hospitalizovano i njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Počeli smo kontrolne testove kod zdravstvenih radnika kojima je istekao period izolacije, očekujemo da se jedan broj njih vrati na posao, stoji u saopštenju.

Zbog kritičnosti situacije i sve većeg broja novoobolelih u Braničevskom okrugu, iz bolnice apeluju na građane da poštuju sve propisane i preporučene mere zaštite.

Autor: RTV Biser