U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 67 pacijenata sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. Kovid 19 je potvrđen kod dve trećine, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

RTV Biser

U nedelju, 21. februara, u crvenoj zoni bilo  je četiri prijema u bolnicu, ali je u petak i subotu taj broj bio znatno veći – između 8 i 10 pacijenata dnevno.

Lepa vest je da jutros nismo imali nijednog intubiranog pacijenta na respiratoru, dok je troje njih na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), stoji u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Klinička slika hospitalizovanih se malo popravlja, uglavnom je srednje teška, ali je oko 50 odsto pacijenata i dalje na kiseoniku.

Nažalost, juče je bio jedan smrtni ishod u crvenoj zoni – preminuo je muškarac iz Požarevca, 1946. godište.

U saopštenju iz bolnice stoji da je trenutno infekcija potvrđena kod troje zaposlenih u ustanovi, ali niko od njih nije na bolničkom lečenju.

Generalno, uočava se ujednačeni broj obolelih, bez primetnog smanjenja. Zato je važno da i dalje poštujemo sve mere zaštite jer je to jedini put da smanjimo i prekinemo lanac zaraze koronavirusom i vratimo se normalnom načinu života. Izbegavajte okupljanja u zatvorenom prostoru, nosite maske i vakcinišite se, to je poruka svih zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac.

U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 137 lica.