U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 120 pacijenata sa kovid infekcijom, od kojih je 85 nevakcinisano a 35 je primilo neku od vakcina.

Foto: RTV Biser

To su uglavnom starije osobe, ali ima i mlađih pacijenata. Klinička slika hospitalizovanih je teža i veoma teška. Oko dve trećine njih nalazi na terapiji kisonikom. Na respiratorima ( intubacija) su trenutno dva pacijenta, četvoro je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), ali je ovo stanje promenljivo iz sata u sat.

Tokom jučerašnjeg dana ( nedelja ) imali smo dva otpusta na kućno lečenje i šest prijema, a među njima samo dva vakcinisana pacijenta. Istog dana smo imali jedan smrtni slučaj u kovid bolnici, reč je o muškarcu 1941.godište iz Požarevca.

Šestoro naših zdravstvenih radnika trenutno ima infekciju kovid 19, jedan je na bolničkom lečenju a ostali su na kućnom lečenju.

U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 152 pacijenta.

Navedene brojke oslikavaju stanje tokom vikenda kada je, prema dosadašnjoj praksi, manje testiranih i pozitivnih građana. Očekivano je da od danas počinje da raste broj zaraženih, pa i hospitalizovanih, pa zato i dalje apelujemo na sve građane prevashodno da se vakcinišu, ali i da se uzdržavaju okupljanja u zatvorenom prostoru, kao i da poštuju ostale mere zaštite.