Tokom vanrednog stanja, zbog epidemije virusa korona, zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da će u junu biti zaposleno još stotinak najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i više od 200 medicinskih sestara sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

Foto: Pixabay

On je za Tanjug rekao da je program zapošljavanja najboljih diplomaca počeo 2018. godine od kada se na svakih šest meseci primaju najbolji svršene studente koju u indeksima imaju najviše ocene – 9 i 10, kao i medicinske sestre i tehniče sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

„Do sada smo u četitri akcije zaposlili 400 lekara i 500 medicinskih sestara. To ćemo nastaviti i dalje već početkom juna“, naveo je Lončar.

On je naglasio da je u toku procedura sa medicinskim fakultetima da se zaposle najbolji diplomci „na kojima treba da ostane zdravstveni sistem“.

„Fakulteti nam još dostavljaju podatke, ali sigurno će biti zaposleno stotinak lekara i više od 200 medicinskih sestara i tehničara“, naveo je on.

Izvor: Ministarstvo zdravlja