Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u akciji pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena od 14. do 19. februara otkrili su 541 vozača koji je učinio prekršaj.

Foto: RTV Biser

Sankcionisano je 249 vozača koji su prekoračili brzinu, 78 vozača i putnika koji nisu koristili sigurnosni pojas, kao i jedan vozač koji je nepropisno preticao.

Za volanom je zatečeno 26 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola i jedan pod dejstvom narkotika.

Policija u Velikom Gradištu sankcionisala je tridesetjednogodišnjeg vozača teretnog dostavnog vozila „iveko“ koji je u naselju Beli Bagrem pod uticajem narkotika zaspao za volanom, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u stub, nakon čega je sleteo u Dunav. U ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo povređenih.

Takođe, u Kostolcu, patrola je zaustavila četrdesetosmogodišnju ženu koja je sa 2,86 promila alkohola u organizmu upravljala motociklom, a u okolini Žabara tridesetšestogodišnjeg vozača koji je sa 1,81 promil alkohola takođe vozio motocikl, bez vozačke dozvole.

U okolini Velikog Gradišta, tridesetsedmogodišnji muškarac koji je vozio teretno vozilo „iveko“ sa 2,38 promila alkohola izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u ogradu i oštetio kapiju na jednom domaćinstvu.

Policija u okolini Petrovca na Mlavi isključila je iz saobraćaja vozača „fijata“ (43) koji je vozilom upravljao sa 2 promila alkohola u organizmu, a u okolini Žagubice i u Požarevcu vozače „pežoa“ (34) i „sitroena“ (44) koji su vozili sa 1,26 i 1,22 promila alkohola u organizmu.

Ovim vozačima određeno je zadržavanje i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.